27e Historische TT Vlagtwedde 2023

Door Aike Godlieb aug26,2023

VLAGTWEDDE – Mooie demoraces op de 27e Historische TT Vlagtwedde Zaterdag 26 Augustus 2023 vond de 27e Historische TT in Vlagtwedde plaats en dat volgens een geheel andere scenario.

Een (bijna) geheel nieuw bestuur en een nieuwe organisatie. Nadat Andries Huizinge, de vorig jaar afgetreden voorzitter, welkomwoorden had gesproken gaf hij de microfoon over aan Jetsko Fennema, de nieuwe voorzitter van de stichting, ook die wenste het publiek een fijne dag en gaf daarna de microfoon over aan wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde. Zij memoreerde nog even naar het ernstig ongeluk van vorig jaar en wenste de deelnemers en het publiek een mooie veilige racedag. Zij mocht daarna meerijden in een zijspan in de voorstellingsronde.

Dit jaar is een samenwerking aangegaan met BOT motorsport, wat staat voor Back On Track motorsport, deze organisatie is aangesloten bij de KNMV en heeft zich o.a. als doel gesteld om met het organiseren van classic race demonstaties, een beeld te geven van de klassieke motorsport in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en begin negentiger jaren. Samen met het Midlife Crisis Racing Team, in de volksmond beter bekend als MCRT. Het MCRT is een club enthousiaste ONK coureurs en pur sang motorliefhebbers die op demonstratie wijze nog altijd genieten van hun passie.

Onder voortreffelijke weersomstandigheden hebben ze samen mooie demoraces laten zien. De verschillende klasse’s legden een mooi voorbeeld neer van hoe motorsport ook beleefd kan worden. Groot verschil met de vorige edities van de Historische TT zijn de jongere motoren, de meeste van de eerste generaties Japanse motoren, van Europese bodem was er een zijspancombinatie van het Oost-Duitse merk MZ, enkele Aprillia’s en een Derbi.

Camera en Montage : Aike Godlieb

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *