Slag om Bourtange – Terug naar het jaar 1814

Door Aike Godlieb jun11,2023

BOURTANGEHet weekend van 3 en 4 juni was de traditionele Slag om Bourtange weer losgebarsten in Vesting Bourtange.

Vele bezoekers kwamen naar dit spectaculaire evenement. We gingen even terug in de tijd naar het jaar 1814. Soldaten hebben hun kampementen opgebouwd en de vesting werd bevolkt door o.a. officieren, infanterie, handelaren, boeren en burgers. Op het marktplein werd de soldij uitbetaald aan de soldaten die hadden meegevochten en er waren soldaten bij die niet tevreden waren met het bedrag dat aan hen werd uitbetaald. Op het geiteneiland vond dit weekend een van de vele gevechten plaats tussen de verschillende strijdkrachten.

Foto : Altjo Wubbema

Verslag: Geesje Godlieb
Camera en Montage : Aike Godlieb

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *