Winnaars fotowedstrijd gemeentegids bekend

Door Aike Godlieb mrt3,2022

Sellingen/Wedde – In het voorjaar van 2022 verschijnt de nieuwe gemeentegids van Westerwolde. De gemeente wil de gids niet alleen voor de inwoners maken, maar ook met. Daarom is er een fotowedstrijd georganiseerd. Inwoners konden hun twee mooiste foto’s insturen. Uit de ruim 150 inzendingen zijn de foto’s van René Terpstra uit Ter Apelkanaal (1e prijs), Janny de Boer uit Sellingen (2e prijs) en Jeanique van den Berg uit Sellingen (3e prijs) gekozen tot prijswinnaars. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Jaap Velema een geldbedrag. Hun foto’s krijgen een plekje in de gemeentegids.

De winnende foto van René Terpstra laat een tractor zien die bij ondergaande zon aan het loofklappen is. Het is een bijzonder sfeerplaatje met mooie kleuren. De foto trekt de aandacht. De jury prijst de foto om het goede inzoomwerk waardoor de zon heel groot lijkt.

De foto van Janny de Boer wint de tweede prijs en nodigt volgens de jury uit om een wandeling in het mooie Westerwoldse landschap te maken. Al wandelend is dit zomaar een beeld dat je tegen kunt komen. De jury vindt de compositie van de foto goed gekozen.

De jury vindt ook de foto van Jeanique van den Berg heel mooi. Zij kreeg de derde prijs. De kleurige paarse heide op de voorgrond is typerend voor Ter Borg. De jury vindt het een prachtige foto, met de zon die door de boomtoppen kiert.

Bron : Gemeente Westerwolde

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *