Zwembad in Vlagtwedde krijgt de naam ‘Zwembad de Barlage’

Door Aike Godlieb feb26,2022
Onthulling nieuwe naam zwembad de Barlage in Vlagtwedde. Foto: Huisman Media

Sellingen/Wedde – Het overdekt zwembad in Vlagtwedde heet vanaf nu ‘Zwembad de Barlage’. Wethouder Giny Luth onthulde deze naam vanmiddag samen met oud-zwemjuf Trijnie De Vries-Sloots. De Barlage is geen onbekende naam. Het vroegere openluchtzwembad in Vlagtwedde had dezelfde naam.

Wethouder Giny Luth: “Als kind zwom ik al in openluchtzwembad De Barlage. Het is dus echt een historische naam. Het voelt goed om het overdekt zwembad deze naam te geven. Daarmee maken we de belofte waar om het zwembad voor de Vlagtwedders te behouden.” Uitbater gezocht voor atrium in centrumgebouw

Sinds 31 december 2021 is de gemeente Westerwolde eigenaar van het zwembad en het centrumgebouw op het Parc Emslandermeer. Op dit moment is de gemeente bezig met de invulling van het atrium en de ruimte daarnaast. Gezocht wordt nog naar een enthousiaste ondernemer die de beschikbare ruimte in het centrumgebouw wil uitbaten. De gemeente ziet daar het liefst recreatieve bedrijvigheid voor jonge kinderen en tieners. Ondernemers die interesse hebben kunnen contact opnemen met de gemeente.

Bron : Gemeente Westerwolde

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *