Tocht om de Noord 2023 door Westerwolde

Door Aike Godlieb sep24,2023

WESTERWOLDE – In het weekend van Zaterdag 23 en Zondag 24 september liep de Tocht van de Noord door Duitsland en Westerwolde.

Op de zaterdag liep de tocht van Bourtange naar Duitsland en weer terug, en op de zondag startte om half 7 in de ochtend vanaf het voetbalveld in Bourtange de eerste groep wandelaars voor de 40 kilometer, en om half 8 na het kanonschot vertrok de eerste groep wandelaars voor de 25 kilometer. Ruim 4000 wandelaars liepen onderweg door diverse gebouwen, waaronder woonzorgcentrum de Bolderborg in Vlagtwedde, en over de wandelpaden door het mooie landschap van Westerwolde.

Tijdens deze wandeltocht waren er diverse streekproducten te proeven waaronder de groninger metworst en stonden diverse bewoners klaar met een kopje koffie. De tocht van 40 km ging van Bourtange naar Vlagtwedde door naar Veele, Wedde, Wessinghuizen en Smeerling, om vervolgens door het veld terug te keren naar Bourtange. En de 25 km liep van Bourtange naar Vlagtwedde en daarna weer terug naar Bourtange.

Verslag : Geesje Godlieb
Drone : GenAmedia Drone
Camera en montage : Aike Godlieb

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *