Bromfiets Oldtimer Club de Reutel – Toertocht door Westerwolde, Pekela en Kanaalstreek

Door Aike Godlieb mei25,2024

WESTERWOLDE/PEKELA/KANAALSTREEK – Bromfiets Oldtimerclub de Reutel maakte zaterdag 25 mei een toertocht door Westerwolde, Pekela en de Kanaalstreek.

38 deelnemers reden op diverse oude bromfietsenmerken door deze regio’s 1e stop was in Oude Pekela bij Siep en Co, wat misschien wel beter bekend is als Free en Co de voormalige oude Stro Kartonfabriek. Daar werd zelfs de tv serie Petticoat uit 2016 werd opgenomen.

Na deze toespraak kregen de leden een rondleiding door het fabrieksgebouw om al die oude machine’s van vroeger te bekijken. Er werd tijdens deze route ook even gestopt bij woonservicecentrum de A-Horst in Musselkanaal waar de bewoners al die mooie oude brommers, snorfietsen en scooters van dichtbij konden bekijken. Er was zelfs 1 bewoonster die kort even achterop een solex ging zitten uit 1960. Zo’n snorfiets heb ik vroeger ook gehad lachte ze.

verslag : Geesje Godlieb
camera en montage : Aike Godlieb

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *