Dodenherdenking bij voormalig Kamp de Beetse Sellingen

Door Aike Godlieb mei4,2024

SELLINGERBEETSE – Zaterdagavond vond bij Kamp De Beetse de 4 mei herdenking plaats.

Namens de gemeente Westerwolde was hierbij wethouder Giny Luth aanwezig. Sinds 2016 vindt op het voormalige Kamp De Beetse de 4 mei herdenking plaats. Het kamp werd in de jaren ’30 gebouwd ten behoeve van de werkverschaffing.

Op het Kamp staan nu nog één barak en meerdere monumenten. Binnenkort komt er een tweede barak bij. In de Tweede Wereldoorlog hebben er zo’n vijfhonderd Joden vastgezeten, voordat ze werden doorgevoerd naar concentratiekampen.

Deze avond werden de slachtoffers van oorlogsgeweld herdacht. Muziekvereniging ‘Jeduthun‘ en leerlingen van OBS Plaggenborg uit Jipsinghuizen verleenden hieraan hun medewerking. Namens de gemeente Westerwolde, de Protestantse gemeente Sellingen en stichting Kamp de Beetse werden kransen gelegd bij één van de monumenten op het terrein van het voormalig werk- en interneringskamp. Bezoekers werden vervolgens in de gelegenheid gesteld een witte roos bij het monument te leggen.

camera en montage : Aike Godlieb

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *