Grunneger Weke in de gemeente Westerwolde

Door Aike Godlieb mrt16,2023

GEMEENTE WESTERWOLDE – Van 17 t/m 24 maart 2023 is het weer Grunneger Weke in de gemeente Westerwolde. Voor het eerst sinds 2019, want vanwege corona kon het drie keer niet doorgaan. De activiteitenweek brengt de Groninger taal en cultuur onder de aandacht bij inwoners. De officiële start is op vrijdag 17 maart om 19.30 uur bij dorpshuis De Voortgang in Wedde. En er is nog ruimte in het programma. Westerwolders die iets willen organiseren, kunnen zich melden bij de gemeente.

Van Gronings Verhalenpad tot pubquiz
Wethouder Giny Luth opent de Grunneger Weke met een kanonschot. Daarna kunnen belangstellenden de gehele week deelnemen aan activiteiten die iets te maken hebben met de Groninger taal en cultuur. Wandelingen, Groninger memoryspellen voor jong tot oud, lezingen over de Westerwolder folklore en tradities en excursies: er is voor elk wat wils. De week wordt afgesloten met de traditionele pubquiz bij RSG Ter Apel op vrijdag 24 maart 2023. Tijdens de gehele maand maart is daarnaast het Egelpad in Sellingen omgetoverd tot Gronings Verhalenpad. Dit is een ontdekkingstocht voor het hele gezin, met Ko Konijn en Ad Kat in de hoofdrol.

Programma
Een overzicht van alle activiteiten is vanaf begin maart te vinden op westerwolde.nl en op de Facebookpagina van de gemeente Westerwolde. Ook wordt voorafgaand aan de Grunneger Weke een brochure verspreid onder inwoners waarop te zien is wat er de gehele week te beleven valt. Er is nog ruimte in het programma. Ondernemers, stichtingen, verenigingen en particulieren die iets willen organiseren tijdens de Grunneger Weke, kunnen mailen naar gemeente@westerwolde.nl.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *