Kinderraad kiest voor lokaal doel

Door Aike Godlieb mrt9,2023

SELLINGEN – Vandaag hebben 22 kinderen van 11 basisscholen uit gemeente Westerwolde met elkaar gedebatteerd tijdens de Kinderraad 2023. De afgelopen weken hadden raadsleden en wethouders gastlessen verzorgd op hun school. Hierbij hebben zij de kinderen verteld over de lokale politiek. Aan de kinderraad is een collegevoorstel voorgelegd. In dit collegevoorstel staat het voornemen om 1500 euro te besteden aan het goede doel ‘Stichting Paleis het Loo’. Aan de kinderraad wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

Persoonlijke verhalen

Na een korte toelichting van onderwijs wethouder Wietze Potze wordt al snel duidelijk dat het collegevoorstel niet wordt gesteund door de kinderraadsleden. Alle partijen kwamen vervolgens met een goed onderbouwd alternatief voorstel.

Er werd flink gedebatteerd, waarbij persoonlijke verhalen werden gedeeld en de nadruk werd gelegd op het belang lokale initiatieven te steunen zoals Kinderhotel Burcht Wedde. Ook landelijke doelen als Stichting Jarige Job, Stichting Hartekind, KIKA en het Koningin Maxima Centrum werden genoemd.

Gezocht: medestanders

Tijdens de eerste schorsing werd er goed overlegd. Er werden medestanders gezocht om gezamenlijk een plan de campagne te maken. Na de tweede termijn werd duidelijk dat er nog geen meerderheid was. Burgemeester Velema, voorzitter van de kinderraad besloot de vergadering voor een tweede maal te schorsen.

Een akkoord

Na deze schorsing was het tijd om te stemmen. Het merendeel van de kinderraad is akkoord gegaan met een verdeling van de beschikbare gelden. Duizend euro wordt beschikbaar gesteld aan Kinderhotel Burcht Wedde en 500 euro aan KIKA.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *