5500 bezoekers herbeleven de 17e eeuw tijdens Slag om Bourtange weekend

BOURTANGE – In het weekend van 11 en 12 juni kwamen in totaal 5500 bezoekers naar het evenement de Slag om Bourtange.

We gaan terug in de tijd naar de 17e eeuw, daar konden de bezoekers een kijkje nemen in het dagelijkse leven in die tijd, zoals bijvoorbeeld even naar de markt uit deze vervlogen tijden. In 1640 vielen de Spaanse troepen de Vesting binnen….. Er werd fors gevochten maar helaas wonnen de spaanse troepen en namen zij de vesting in.

De volgende dag probeerden de Nederlandse troepen de vesting terug te veroveren en na een hevig gevecht lukte het om de Spaanse troepen te verslaan en zo was vesting Bourtange weer terug in Nederlandse handen.

verslag, camera en montage : Aike Godlieb

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *