Ruim 90 deelnemers aan fietstocht K6 Tegen Kanker

Door Aike Godlieb mei1,2022

VRIESCHELOO – Vandaag organiseerde K6 Tegen Kanker een fietstocht in herinnering aan Theo Kaput.

Stichting K6 Tegen Kanker zet zich in voor goede doelen. Vanaf 2016 is de stichting bezig en de portfolio geeft aan dat er in al die jaren al meer dan € 60.000 is opgehaald voor diverse goede doelen. De ingezamelde gelden worden niet sec als bedrag aan goede doelen gegeven. Gekeken wordt waar spullen nodig zijn die direct b.v. de vrijwilligers of gedupeerden helpen en dat wordt dan aangeboden.

Theo Kaput uit Vriescheloo is de (schoon)vader van drie van de bestuursleden van K6. Hij kreeg de diagnose A L S en is daaraan in april 2021 overleden. Dat heeft K6 doen besluiten zich in te zetten voor de stichting A L S op de weg. Zij hebben behoefte aan b.v. duo – fietsen. Deze worden dan uitgeleend aan gezinnen waarvan een gezinslid de ziekte A L S heeft, zodat er toch sprake is van enige mobiliteit en afleiding. Zo’n duo – fiets wordt aan meerdere gezinnen uitgeleend. Margriet Kaput (secretaris K6 en dochter Theo Kaput): ”We willen geld inzamelen om zo’;n fiets aan te kunnen schaffen. En wie weet, als er veel geld binnenkomt, misschien wel twee. We zijn al goed op weg. We hebben al enkele acties gehad, waaronder een benefietconcert. Het was in coronatijd erg lastig om iets te organiseren, maar we hebben alweer zo’n € 4000,00 binnen. “

Fietstocht in herinnering aan Theo Kaput

Theo was vooral bekend als loonwerker. In het familiebedrijf ‘loonbedrijf Kaput’ was hij altijd in de weer. Daar was hij trots op en kon hij urenlang over vertellen. Vandaag werd er vanaf de Industrieweg te Vriescheloo (woonplaats Theo en Ina) een fietstocht georganiseerd met een afstand van 50 km. De route was gepijld, maar deelnemers kregen ook een routebeschrijving of een GPX – route mee. Er waren ruim 90 deelnemers. Bij het geboortehuis van Theo, aan de Hoofdweg in Bellingwolde, was een korte stop. Bij de familie Borg in Bourtange stond de koffie klaar.

De route voerde langs de akkers waar loonbedrijf Kaput actief was, zodat de deelnemers in gedachten symbolisch worden meegenomen naar de plekken waar Theo actief was. Alle deelnemers kregen iets mee voor onderweg. De route voerde door Vriescheloo, Bellingwolde, Duitsland, Over de Dijk, Bourtange en Veelerveen. Bij het geboortehuis van Theo, aan de Hoofdweg in Bellingwolde, was een korte stop. Bij de familie Borg, bekend van Stichting Bovem, in Bourtange stond de koffie klaar.

Ook bij terugkomst hadden vrijwilligers de koffie en appeltaart klaarstaan.

De fietstocht bracht 2.050 euro op.

Related Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *